Pri cestovaní získavame silu alebo 5 dôvodov podľa nás prečo cestovať

06. 02. 2015; komentár(ov)

1. NÁJDENIE SAMÉHO SEBA A “REFRESH”

 

Človek sa čas od času cíti nešťastný, nespokojný, cíti, že niečo nie je v poriadku, že sa potrebuje posunúť ďalej, nevie sa nájsť alebo prežíva stres či ťažké chvíle… Cestovanie dokáže divy! Zmena prostredia, aj keď na krátku dobu, vám pomôže myslieť jasnejšie. Je jednoduchšie prehodnotiť svoju „situáciu“ z diaľky, ako uviaznuť priamo uprostred nej a blúdiť. Pri cestovaní získate odstup a čas na seba. Ocitnete sa v situáciách, s ktorými sa v každodennom stereotype nestretnete, teda spoznáte tak nové stránky bytia. Uvidíte svoje hodnoty a túžby jasnejšie, než kedykoľvek predtým. Spoznáte svoje potreby, ale aj lepšie pochopíte potreby ľudí okolo vás a upevníte si vzťahy.

 bus

2. ROZŠÍRENIE SVOJICH OBZOROV

 

Po celé roky sa stretávame s rovnakými ľuďmi, sme ovplyvnený našou kultúrou a výchovou. Sme si vôbec vedomí čo všetko nám svet ponúka? Cestovanie nám umožňuje pozerať sa na svet širšou optikou, až za hranice našej vlastnej disciplíny, poriadku v bežnom fungovaní. Môžeme vidieť ako žijú svoj bežný život iné kultúry, spoznávať ich hodnoty a objaviť tak rozmanitosť sveta.

cutmypic

3. SPOZNANIE NOVÝCH ĽUDÍ

 

Pri cestovaní môžeme stretnúť priateľov na celý život, ale aj krátke známosti nám obohatia život. Na cestách sme inšpirovaní rôznymi znameniami, ktoré nás posilňujú. Tými znameniami môžu byť ľudia, ktorý robia náš život zaujímavým. My veríme , že (ako povedal jeden múdry človek) „každý človek je v našom živote darom, trestom alebo testom“. A mať kontakty vo svete je tiež prínosné.

cutmypic (1)

4. VYSTÚPENIE Z KOMFORTNEJ ZÓNY

 

Máte želania, sny alebo len v sebe nosíte myšlienky, ktoré sa Vám zdajú nedosiahnuteľné? Pretože nie ste pánom svojich snov a činov! Ak Vás to ťahá za dobrodružstvom, potom sa zbaľte a choďte. Prekročte Vašu zónu pohodlia a uvidíte, že to bude stáť za to. Chcete ísť do safari alebo do džungle? Chcete skúsiť bungee jumping v prírode? Váš sen je pracovať so zvieratami alebo pomáhať deťom v rozvojových krajinách? Vieme, že prejsť z myšlienok k činom je ťažké a nepohodlné, ale sny by nemali ostávať nesplnené.

cutmypic (2)

5. ZBIERANIE ZÁŽITKOV

 

My ľudia sa zvykneme obklopovať materiálnymi, často drahými vecami. Radi sa obliekame, kupujeme nové autá, míňame peniaze na nepotrebné veci. Zážitok obohatí náš život, nielen našu skriňu či garáž. Na čo budeme spomínať keď budeme starí? :)

cutmypic (3)

 

Nakoniec všetky dôvody majú rovnakú podstatu – preskúmať svet a hlavne svoj postoj k životu. Vrátiť sa plný sily a energie, vyriešiť problémy, začať plniť svoje nápady, alebo práve pri cestovaní prísť na nové…